Close search

“ДЖУЛИ и ДЖУЛИЯ”

“ДЖУЛИ и ДЖУЛИЯ” Издателство Сиела, Съни филм видео и шеф Ради Стамболов ни споделят удоволствието от готвенето като предизвикателство, а не рутина, като експеримент и излизане от установените рамки на ежедневието. И... може ли то да се превърне в нещо опасно? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

ОТ ДНЕС НА ПАЗАРА Е КУЛТОВАТА КНИГА В СВЕТОВНАТА КУЛИНАРИЯ "ДЖУЛИ и ДЖУЛИЯ" от Джули Пауъл

Жизнеутвърждаваща книга!

Много приятна и забавна не само за кулинарните маниаци!

Само сега филмът „Джули и Джулия” и едноименната книга – в пакет на специална цена – 24,99 лв.

От днес на пазара издателство Сиела пуска култовата книга в световната кулинария "Джули и Джулия" от Джули Пауъл, която пък е написана на базата на кулинарен блог, станал хит в Америка преди няколко години – The Julie/Julia Project и What Could Happen? Това съвпада с излизането на едноименния филм "Джули и Джулия" на DVD от Съни филм видео. Филмът е по мемоарите на кулинарния гуру Джулия Чайлд „Животът ми във Франция“. Режисьор на филма е Нора Ефрон – автор и на емблематичните филми „Когато Хари срещна Сали“ и „Безсъници в Сиатъл“. А носителката на НАГРАДА ОСКАР за 2011г. Мерил Стрийп, макар и прехвърлила 60-те, в ролята на Джулия Чайлд както винаги е просто невероятна!

След Втората световна война в Париж живее Джулия Чайлд (Мерил Стрийп), чийто мъж е на работа там. От скука тя написва книга с рецепти Да овладееш изкуството на френската кухня, с която препоръчва френските блюда на сънародниците си. Написана с хумор и блестящ стил, книгата отваря вратите на Джулия към тв кулинарно шоу. Половин век по-късно Джули Пауъл от екипа, който възстановява Световния търговски център в Ню Йорк, решава да сготви ястията на Чайлд и да ги опише в блог. Той става един от най-известните в света, по-късно написва книга, а Нора Ефрон заснема филм за двете жени и техните семейства.

Джули Пауъл работи като секретарка в бизнес сграда в динамичния Ню Йорк. Скучният й живот изведнъж се променя драстично, след като решава да се отдаде на едногодишна кулинарна мисия – да приготви 524 рецепти за 365 дни от книгата на световноизвестната Джулия Чайлд „Да овладееш изкуството на френската кухня”. Своите опити, успехи и бедствия описва в блог, който я прави популярна личност.

Успешен ли е краят на Проекта Джули/ Джулия? Забавно или изнервящо е да прекараш една година в опасно готвене? И готвенето опасно ли е?

Отговорите ще намерите в преплетените истории на Джули и Джулия…

Джули Пауъл разнообразява живота си по един доста нетрадиционен начин, а за някои жени направо плашещ – решава да се потопи в радостта от готвенето. Магията на Джулия Чайлд така преобразява младата Джули Пауъл, че от човек, който не обича яйца и избягва вкусването им, се превръща в изкусен майстор на омлети и пламтящи палачинки. Е, пътят на бедствията като купища мръсни чинии, развален водопровод, липсващи продукти, жегата от печката и теснотията в малкия нюйоркски апартамент не са сред препятствията, които могат да уплашат Джули в желанието й да завърши мисията си и да е вярна на читателите си в блога. Но не, не това е пътят към ада за младата кулинарка. Според нея той е постлан… с праз и картофи. Свързан е също с търсенето на тайната на идеалните палачинки, с търпението да измие тигана три пъти, без да изпусне нервите си, за да създадете купчина от 24 палачинки, да се справи с ваденето на костен мозък. А какво се крие зад наименования като Потаж пармантие, Бифтек о бьор и Артишо о натюрел? А как младият съпруг на Джулия ще приеме кулинарното изпитание на съпругата си и кой се включва в похапването на тези изкушения по пътя към славата? Забавлявайте се с отговорите на тези въпроси, докато четете как Джули овладява изкуството на френската кухня.

Издателство Сиела, Съни филм видео и шеф Ради Стамболов ни споделят удоволствието от готвенето като предизвикателство, а не рутина, като експеримент и излизане от установените рамки на ежедневието. И... може ли то да се превърне в нещо опасно? 

Повод за това им дават книгата и едноименният филм “ДЖУЛИ и ДЖУЛИЯ”, които излизат едновременно на българския пазар през месец март. 

Представянето им ще бъде на 10.03. (събота) от 13ч. в Мол София, централно фоайе, бул."Ал.Стамболийски" 101

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност