Close search

Естествена защита от слънцето с авокадо

Естествена защита от слънцето с авокадо Естествена защита от слънцето с авокадо Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Авокадото е крушовиднен плод известен със своите здравословни и разкрасяващи способности по целия свят. Произлязъл от днешните Мексико, Гуам и Централна Америка този зелен месест плод се е култивирал от незапомнени времена. Това не е случайно, тъй като е пълен с полезни съставки, които са не само хранителни, но и поддържат доброто здраве и външен вид, пишат колегите от puls.bg.

Този плод е чудесен начин за стегнете тялото си, без да се използват медикаменти пълни със странични и често - вредни химикали. Есенции от авокадо са използвани от стотици години в разкрасяващи продукти, а с неговите масла се правят безброй видове маски за коса. 

Спрямо Ориентировъчния дневен прием (ОДП), 150 грама от зряло авокадо съдържат 40% от ОДП за фибри, 38% витамин К, 29% фолиати, 24% витамин С, 20% витамин В5, 20% калий, 19% витамин В6 и едва 12% калории. Няколко плода на ден, два-три пъти в седмицата ви гарантират балансирана диета с достатъчен прием на тези витамини.

Понеже авокадото е пълно с високи концентрации на витамин А, спомага за по-бързото отделяне на мъртви клетки от епидермиса. Полезните му съединения, като глутамин - известен още като кралят на аминокиселините, пречистват кожата и я предпазват от вредни влияния на околната среда.

Сокът от авокадо е истинска енергийна напитка. Освен прилив на сила, една чаша от него снабдява със стабилни количества витамини А и Е, които освежават кожата и й придават еластичност и по-здрав вид.

Независимо дали се консумира целият плод или само сока му, една порция от плода може да внесе баланс на различни витамини в организма, както и на над 14 жизненоважни минерала като желязо, калий, фосфор, мед и др. Специално внимание обръщат кардиолози на наличието на калий и добро съдържание на мастни киселини, което превръща плода в идеална храна за понижаване на хроничното кръвно налягане.

Експерти по кожни заболявания препоръчват употребата на масло от авокадо по две причини. На първо място, неговата способност да хидратира кожата и да доставя директно до нея полезната си комбинация от микроелементи се изразява с особена бързина и може да бъде правено всяко сутрин. Друга важна причина е, че това масло действа като естествена защита от слънцето, а ако сте закъснели със защита е отлично средство за третиране на слънчеви изгаряния.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност