Close search

Храненето с чиста храна засища по-бързо и огладняваме по-рядко

Храненето с чиста храна засища по-бързо и огладняваме по-рядко Колкото по-чиста и пълноценна е храната, която ядем, толкова по-рядко огладняваме. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Колкото по-чиста и пълноценна е храната, която ядем, толкова по-рядко огладняваме.
"Причината е проста - растенията, отглеждани на слънце, без изкуствени торове или пестициди, успяват да наберат максимума от полезни вещества, които им е заложено да съдържат", разказва Веселин Пенев, главен агроном по растителна защита в биофермите "Гимел". Затова и храненето с чиста храна засища по-бързо и огладняваме по-рядко.

В същото време единствено биопродуктите гарантират, че в целия цикъл на производството и продажбата им са използвани само чисти материали, без химия и ГМО. Ето защо преди 50-60 г., когато химията все още не е била част от храната ни, не е имало нужда да се пият добавки и витамини. Те са се набавяли естествено с храната.

В момента обаче конвенционалното земеделие дава продукти, които са стимулирани да узреят по-бързо, като по този начин те не успяват да наберат всички полезни аминокиселини, микроелементи или витамини, ако става дума за животинска храна.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност