Храненето с чиста храна засища по-бързо и огладняваме по-рядко
Колкото по-чиста и пълноценна е храната, която ядем, толкова по-рядко огладняваме.
"Причината е проста - растенията, отглеждани на слънце, без изкуствени торове или пестициди, успяват да наберат максимума от полезни вещества, които им е заложено да съдържат", разказва Веселин Пенев, главен агроном по растителна защита в биофермите "Гимел". Затова и храненето с чиста храна засища по-бързо и огладняваме по-рядко.
В същото време единствено биопродуктите гарантират, че в целия цикъл на производството и продажбата им са използвани само чисти материали, без химия и ГМО. Ето защо преди 50-60 г., когато химията все още не е била част от храната ни, не е имало нужда да се пият добавки и витамини. Те са се набавяли естествено с храната.
В момента обаче конвенционалното земеделие дава продукти, които са стимулирани да узреят по-бързо, като по този начин те не успяват да наберат всички полезни аминокиселини, микроелементи или витамини, ако става дума за животинска храна.
Източник: media.framar.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook