Close search

Храни, които убиват черния дроб

Храни, които убиват черния дроб Кои са храните, които влияят зле на черния дроб? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Кои са храните, които влияят зле на черния дроб?

На първо място това е алкохола

След прием на големи количества спиртни напитки, алкохола отива в черния дроб, рециклира се и се превръща в ацеталдехид – силна отрова което нарушава чернодробните клетки.

Сладки, пушени, пържени и пикантни храни 

Между другото, ако гладувате често, ако след дълги периоди на глад се храните като за последно, това също ще нанесе вреди на черния дроб. 

Мазни храни

Черният дроб възприема мазнините като токсично вещество. С течение на времето мазнините се натрупват в чернодробните клетки и ги унищожават. 

От това се получава заболяването мастен черен дроб, стеатоза, омазнен черен дроб, или дори хроничен хепатит – това е опасно за вашето здраве, защото има само една стъпка до цирозата, дори и да не употребявате алкохол, пише още lechitel.net.

По време на глад в тялото се случва разлагане на протеини за производство на амоняк – токсичен продукт, изключително опасен за този толкова полезен орган.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност