Close search

Сладоледът помага на жените да забременеят и топи килограми

Сладоледът помага на жените да забременеят и топи килограми Сладоледът помага на жените да забременеят, доказаха учени от "Харвард" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сладоледът помага на жените да забременеят, доказаха учени от "Харвард". 

Продуктите, съдържащи пълномаслено мляко, подобряват овулацията, пише spisanie8.bgВ хода на проучването били изследвани жени, които имали точно такъв проблем. 

При повече от 60% се наблюдавало подобрение единствено след като в менюто им била добавена и порция сладолед

Изследването е обхванало над 18 000 жени, които били наблюдавани цяло десетилетие. В умерени количества пък студеното лакомство може да помогне да отслабнем. Испанският диетолог Хуан Мануел Еспарса съветва: "Сладоледът не е просто сладко лакомство, а идеална и пълноценна част от здравословната закуска, обяд или вечеря. В него има витамин В2, калций и протеини – полезно допълнение към основната храна."

Влакнини, минерали и аминокиселини допълват палитрата на леденото лакомство. Десертът снабдява организма с пълноценни вещества, а не с "празни" калории. Високото съдържание на калций не само укрепва костната система, но и подсилва „изгарянето" на калории. 

Според учените съществуват и психологически страни - сладоледът се свързва с наслада и дори когато сме на диета, ни носи усещането, че си позволяваме храни, доставящи удоволствие. 

За да бъдат тези ползи в сила – важно е да внимавате с количеството, да избирате десертът да е с натурални съставки или да го правите сами.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност