Храни за по-лека пролет
Сезонът на лалетата ни зарежда с оптимизъм и лекота. Специалистите по хранене препоръчват да включим в менюто си определени продукти, за да съхраним радостта от живота чак до лятото.
Холандско сирене. То е лидер по съдържание на триптофан - вещество, което участва при синтеза на серотонин в организма (хормонът, отговарящ за доброто настроение).
Риба. Първо, заради протените, без които не можем да говорим за добър имунитет. И второ, заради триптофана.
Киви. Наричат го банка за витамин С.
Пилешки дробчета. Дават ви достатъчно количество витамини от група В, чийто недостиг в организма може да стане причина за пролетна умора и проблем с кожата.
Кисело зеле. Прост и евтин източник на витамин С и калий, който подпомага работата на сърцето.
Кашите (овесена, пшенична, от елда). Ще решат проблема с набавянето на витамини от група В, а заедно с това и с недостига на енергия.
Какао. Една чаша рано сутрин ще ви зареди с енергия за първата половина от деня.
Източник: jiveizeleno.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook