Close search

Храни за здрава кожа

Храни за здрава кожа Освен с козметични кремове, може да помогнем на кожата си като хапваме определени плодове и зеленчуци Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Освен с козметични кремове, може да помогнем на кожата си като хапваме определени плодове и зеленчуци.

Кой от тях са най-полезни за да я поддържаме здрава и красива, открихме в apteka-optima.com.

  • Ягоди 

Този вкусен плод е с високо съдържание на витамин С, а знаем колко полезният витамин защитава кожата. Проучвания показват, че екстрактът от ягоди поддържа защитните сили на кожата като намаля вредата по нея, затова и много диети ги включват в себе си. 

  • Червено грозде 

В червеното грозде се съдържа кверцитрин. Той играе главна роля за намаляване на радиацията. Проучване показа, че точно кверцитринът намалява окисляването на ДНК-а то, когато е подложено на UV лъчи и помага за предпазването от възпаления по кожата. 

  • Домати 

Едно проучване показва, че само четвърт чаша доматен сок за 10 дена и зачервяванията по кожата намаляват с 35%, когато са причинени от излагане на UV лъчи. Смята се, че лекопенът в доматите държи изгарянията по кожата далеч. 

  • Зелен чай 

Неговите полезни свойства за човешкия организъм са широко известни още от древността, но малко хора знаят, че зеленият чай защитава кожата от възпаление причинени от дългото излагане на слънце. Благодарение на антиоксидантите в зелените листа, които се борят със свободните радикали.

Слънцето е полезно за кожата, защото така получавате важния за нея витамин D, но все пак не бива да забравяме, че прекаленото показване на слънце може да има обратния ефект. За да не съжаляваме е хубаво не само да защитим кожата от вън, но също така и да похапваме тези полезни храни и да увеличим приема на зелен чай, с което ще помогнем не само на общото си здравно състояние, но и на кожата да е красива и здрава през летните месеци.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност