Close search

Храни за зимата

Храни за зимата Храни за зимата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

С падането на първия сняг и понижението на температурите, съвсем нормално и логично е да се увеличи вероятността за настинка или грип. 

За здравословното ни състояние е важно и каква храна консумираме и приемаме през този студен период.
Повечето лекари и диетолози съветват да приема по-малко храни с голям брои калории, а такива с много витамини, протеини и сложни въглехидрати. 

Те трябва да се набавят от плодовете и зеленчуците, като особено и голямо значение трябва да се обърне на чесъна. Той има изключително полезни свойства за организма и освен като зеленчук, може да го приемем под формата на хранителна добавка, в която отсъства характерният му аромат.

Протеините са втори по важност през зимата. Нискомаслените меса, млека и сирена са основен източник на енергия и добавят към менюто ни необходимия витамин D, който отговаря за разпределението на калция и фосфора в организма.

Сложните въглехидрати пък осигуряват фибри и синтез на серотонина, който е един много добър антидепресант. А всички знаем, че с по-ниските температури мнозина имат проблеми с настроението и мотивацията за работа например.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност