Close search

Хрянът и уасабито активизират противораковите свойства на броколите

Хрянът и уасабито активизират противораковите свойства на броколите Хрянът и уасабито активизират противораковите свойства на броколите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако добавите хрян или уасаби към броколите, активизирате неговите противоракови свойства, дори и зеленчукът да премине през висока термична обработка, показват изследвания на американски учени.

Причината е, че и в хряна, и в уасабито се съдържа ензимът миросиназа.

Според проф. Елизабет Джефри, диетолог от университета на Илинойс, благодарение на силните подправки броколито се усвоява по-добре от организма и се увеличава полезното му въздействие.

Колкото са по-остри подправките, толкова по-добре, твърдят специалистите. Учените са изчислили, че за да бъде постигнат противораковият ефект, броколито трябва да се яде по пет пъти на седмица.

Наред с уасабито и хряна, добро лекарство срещу рака го прави комбинацията с репички, зеле и др., твърди ръководителката на изследването Джена Крамър. А продуктите, съдържащи миросиназа, помагат да се премахнат последиците от термичната обработка.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност