Close search

Идеи за външно осветление на масата

Идеи за външно осветление на масата Осветлението е едно от най-лесните (а и не толкова скъпи) начини да направите всяко външно пространство приказно Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Осветлението е едно от най-лесните (а и не толкова скъпи) начини да направите всяко външно пространство приказно. 

Изпробвайте тези идеи, ако искате да създадете приятно настроение.

1. Керосинови фенери - те са много лесни за поддръжка и осигуряват същото блестящо сияние на свещите, но за разлика от тях няма да изгаснат при малко по-силен вятър. 
Те могат да се закачат на различни места в градината или на терасата.

2. Светещи раковини - може да използвате огромни размери черупки, за да създадете усещане за морски бряг и романтика. Ние използвахме "лапи на лъв" раковини (Lyropecten nodosus), които могат да бъдат намерени евтино в онлайн сайтове и магазини за сувенири.
Напълнете плитка тава с пясък и поставете по една свещ в центъра на всяка двойка раковини (оставете безопасно разстояние между тях).
Поставете тавата върху ниска масичка и се насладете на тиха напитка на верандата.

3. Красота в бутилка - баровете и бюфет масите трябва да бъдат подходящо осветени, но често те се намират далеч от електрическите контакти. 
Лесно и евтино решение е да поставите в аптекарски бутилки фитили и масло за лампи. Бутилките трябва да са върху добре застопорена и здрава подложка, по ваша преценка (нашият избор може да видите на снимката).

4. Пергаментови свещи - коктейлите на залез слънце са по-запомнящи се, когато се съчетаят с меката светлина на фенерите вдъхновени от Азия.
Тези настолни версии се състоят от пъстри листа пергамент и залепени високи оброчни свещи със стъклени дръжки. Пръчици за хранене поддържат хартията на мястото й.

5. Оригами фенери - тези фенери, висящи на бамбукови пръчки, са оригами "балони". Освен очарованието на светлината, която идва от тях, чудесен завършек към тях са малките панделки.

6. Лесни пясъчни свещи - с цветни ивици пясък в свещите, светлините стават по-закачливи и забавни.

7. Ярки ураганови вази - вази увити в цветно тишу за нажажен ефект.

8. Свещник с орнаменти - превърнете стъклените свещници в стилни аксесоари, като ги увиете в декоративна тъкан.

9. Свещи в буркан - тези буркани са перфектни "плавателни съдове" за ароматни свещи.

10. Бамбукови свещи - бамбуковите свещи с вградени рафтчета, са добра украса на масата за следващия път, когато искате да прекарате забавна вечер на открито.

Адаптирано и снимки от: marthastewart.com; превод и адаптация: Стефани Калчева

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност