Как бързо и лесно да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове
Сушените плодове на пазара стабилно се обработват със серен диоксид. Върху етикетите го изписват като консервант Е220.
Действието му има за цел да предотвратява развитието на микроорганизми в сушените плодове и не им позволява да потъмняват. Използва се най-вече за апетитен външен вид и увеличаване срока на годност.
Колегите от framar.bg предлагат следния метод, чрез който да го отстранявате от продуктите въз основа на неговата висока разтворимост във вода.
Накиснете сушените плодове във вода на стайна температура (достатъчно количество вода, за да ги покрие напълно). След около 1 час я излейте и ги накиснете в нова вода за още половин час. Накрая ги изплакнете добре, преди да ги консумирате.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook