Close search

Как бързо и лесно да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове

Как бързо и лесно да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове Сушените плодове на пазара се обработват със серен диоксид Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сушените плодове на пазара стабилно се обработват със серен диоксид. Върху етикетите го изписват като консервант Е220.

Действието му има за цел да предотвратява развитието на микроорганизми в сушените плодове и не им позволява да потъмняват. Използва се най-вече за апетитен външен вид и увеличаване срока на годност. 

Колегите от framar.bg предлагат следния метод, чрез който да го отстранявате от продуктите въз основа на неговата висока разтворимост във вода.

Накиснете сушените плодове във вода на стайна температура (достатъчно количество вода, за да ги покрие напълно). След около 1 час я излейте и ги накиснете в нова вода за още половин час. Накрая ги изплакнете добре, преди да ги консумирате.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност