Как да обезопасим менюто, съдържащо червено месо
Прекалената консумация на месо и месни продукти не е от вчера, според статистиката потреблението на храните от групата расте.
Расте въпреки предупрежденията, че храненето с месо, особено червено, в перспектива има негативни странични ефекти. Медиците обаче имат решение за тази група потребители, разкриват от medikforum.ru, цитирани от lekuva.net.
Ако държите в чинията си редовно да имате червено месо, задължително го гарнирайте с колкото може повече зеленчуци. Това нормализира храносмилането при потреблението на голямо количество месо, част от което обикновено е полусурово.
Според изданието Prothom Alo благотворното влияние на зеленчуците с висока концентрация на фибри е експериментално доказано. Има нагледни доказателства за това, че този тип растителна храна неутрализира вредното влияние на протеиновите храни. Опитите са направени с лабораторни мишки, но изводите са валидни и за човешкия организъм.
Постоянното захранване на храносмилателната система с протеини причинява гниене в тънките черва. Там се развиват цели колонии патогенни бактерии, нарушава се добрата микрофлора. Храната с фибри възпира усвояването на холестерин в червата и чрез влакнините от организма се извеждат вредните компоненти, шлаки и токсини. Всички тези продукти влияят негативно върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
На практика чистачи на токсините могат да бъдат всички зеленчуци в прясно състояние или претърпели минимална термична обработка – пълнозърнестите продукти, бобовите растения включително зеления фасул, зелето, морковите и целината, от плодовете – ябълки, банани.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook