Close search

Няколко идеи за осветление в градината

Няколко идеи за осветление в градината Градината е страхотно място за отдих и почивка Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Градината е страхотно място за отдих и почивка.

Иска ли ви се и след залез слънце да се радвате на красотата й? Колегите от nashiadom.com дават няколко идеи как да поставите осветителни тела в градината, които да й придават очарование и след залез.

При избора на осветление е добре да обърнете внимание на няколко основни момента. Освен изящно изработени осветителните тела трябва да бъдат и безопасни от гледна точка на тяхното използване. Добре е да заложите на лампи, които са устойчиви на атмосферни влияния и да се уверите, че са абсолютно безопасни за употреба в градинска среда.

Добре е при монтирането на осветление в градината да се обърнете към опитни професионалисти. Също така обърнете внимание на осветителните тела, които ви предлагат за градината. В този случай е най-добре да се обърнете към фирма стандартизирана по ISO 14001. Обикновенo тези компании са ориентирани към грижа за околната среда и работят с материали, безопасни за природата. Също така редовно провеждат мониторинг върху стоките и услугите, които предлагат и можете да бъдете сигурни, че ако изберете такава фирма, ще получите не само качествено обслужване, но и няма да нанесете поражения на околната среда.

При избора на осветителни тела за осветление в градината обърнете внимание на начина им на захранване с енергия. Препоръчително е да изберете лампи захранвани със слънчева енергия, които са идеално решение. Те използват слънчеви батерии, които през деня абсорбират слънчева енергия. А нощем я превръщат в електричество, осветявайки градината ви.

Относно дизайна на лампите и тяхното разположение, в зависимост от личните си предпочитания можете да поставите осветителни тела в земята, да ги прикрепите на високи стълбове, или да ги разположите на определени места в градината, където искате да акцентирате с тях.

Сферичните осветителни тела, разположени на земята, например са прекрасно решение за декорация на определени кътчета от градината. Те ще превърнат беседката ви в романтично място вечер, или ще придадат магическо излъчване на басейна ви.

Лампите с високи стълбове пък са идеални ако имате голяма градина с много алеи. Те ще осветяват цялата ви градина и в същото време ще ви дадат усещане за простор и сигурност дори и вечер.

Друго решение са градинските фенери разположени по дърветата. Те са идеални за парти в градината, или за вечеря с приятели. При избора им можете да се спрете на модели, които се захранват със слънчева енергия. Предимството при тях е, че се абсолютно безопасни за околната средна, не се нуждаят от окабеляване и ще ви спестят разходи за електричество

Освен това слънчевите лампи се предлагат в разнообразни цветове и форми, така че можете да придадете на градината си както атмосфера вдъхновена от далечния изток, така и класически романтичен интериор, или модерно градско излъчване с футуристично осветление.

Друг вариант за осветлението на градината е чрез вграждане на осветителни тела в стълбите, алеите, или дори във фонтаните. Това индиректно осветление помага да очертаете контурите на градината, освен това няма да дразни очите ви вечер.

Особено красиви са цветните акценти в градината, ако решите да използвате лампи около алпинеум, или във фонтан. В случай, че решите да осветите басейн или езеро, вариантите се да разположите множество осветителни тела по брега, или да акцентирате с ярка лампа в центъра, с която да избегнете усещането за твърде голяма дълбочина.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност