Close search

Как да помогнем на очите си

Как да помогнем на очите си Хранителната добавка "Лутеин супер плюс" допринася за нормалното функциониране на очите и доброто зрение с всяка от многото си съставки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Екраните и ситният шрифт не щадят очите ни. Дали по работа или за забавление, стоим и се взираме с часове. Не щадим очите и в края на деня сме уморени и с главоболие. А в дългосрочен план?

Именно в дългосрочен план трябва да мислим, когато експлоатираме очите си. Един от начините да се погрижим за тяхното здраве и собственото си добро зрение е добре подбран комплекс от колаген, лутеин, зеаксантин, бета-каротин, витамини С и В2, селен и цинк.

"Лутеин супер плюс" съдържа всичко това и:

- Има силни антиксидантни свойства.
- Подобрява зрителната острота.
- Намалява чувството на умора при работа с компютър.
- Защитава очите и значитено намалява рискът от развитие на катаракта и макулна дегенерация.
- Укрепва капилярите и подобрява микроциркулацията. 

Всяка от съставките му допринася с нещо за цялостния ефект:

Лутеин

Това вещество от групата на каротеноидите, се натрупва в ретината на окото и има свойството да поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Лутеинът е известен със своя силен антиоксидантен ефект и подпомага неутрализирането на свободните радикали.

Колагенов хидролизат

Колагенът се намира на много места в човешкото тяло. Съдържанието му в отделните органи варира от около 25% в костите до 75% в кожата. Той е естествен компонент на очите, косата, ноктите, кожата, костите, ставния хрущял, мускулите, стените на кръвоносните съдове.

Витамин С

Витамин С е силен антиоксидант, участва в клетъчното дишане и допринася за нормалното функциониране на клетките, като подпомага и зрението. Човешкият организъм обаче не произвежда сам витамин С и трябва да си го набавя от външни източници.

Екстракт от черна боровинка

Черната боровинка от векове е позната с благоприятното си влияние върху очите и целия организъм. Екстрактът от плодовете е богат на антоциани, микроелементи, танини, флавоноиди и др., които заедно образуват мощен антиоксадентен комплекс, който допринася за неутрализиране действието на свободните радикали. Подпомага и укрепва кръвоносните съдове на очите.

Рутин

Заздравява капилярите и поддържа нормалната капилярна пропускливост. Подобрява кръвообращението на очите.

Зеаксантин

Той също е от групата на каротеноидите и подпомага действието на лутеина. Подсилва антиоксидантния потенциал и нормалното функциониране на ретината.

Витамин Е

Има силни антиоксидантни своиства и подсилва защитата на окото.

Цинк

Той е важен микроелемент, който е необходим за нормалното функциониране на ензимните системи.

Мед

Микроелемент, който има роля в преноса на електрони и кислород и подпомага енергийния баланс на клетките.

Селен

Важен микроелемент, който участва в антиоксидантната система на нервните клетки, като допринася за обезвреждане на свободните радикали. Оказва голямо значение за нормалното функциониране на имунната система, нервите и очите.

Бета каротин

В организма той се превръща в ретинол и допринася за нормалното функциониране на ретината. Блокира свободните радикали, които са страничен продукт при много фото- и биореакции в окото и има значение за цветното зрение.

Витамин В2

Подпомага функционирането на очната роговица. Допринася за фиксирането на колагеновите структури в роговицата. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност