Close search

Мъжът над 40 - не само криза на средната възраст

Мъжът над 40 - не само криза на средната възраст Около 25% от мъжете над 40-годишна възраст страдат от доброкачествена простатна хиперплазия. На помощ им идва природната медицина Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Годините напредват и докато се усетите, сте прехвърлили 40. И при мъжете, и при жените с възрастта се появяват болежки, които могат да утежнят допълнително напрегнатото ни всекидневие.

Остават ви още доста години до пенсия, а работоспособността вече не е онази, с която се гордеехте на 20. И ако натрупаните знания и опит вече ни се отплащат, какво да кажем за тялото, което започва да ни предава в най-решаващи моменти?

Жените усещат първите приливи на менопаузата, при мъжете започва да се обажда простатата. Този жлезист орган с размерите на кестен или орех се намира точно под пикочния мехур. Основната му функция е да произвежда компонент, който е част от секрецията на семенна течност.

Благодарение на простатата сперматозоидите са по-подвижнии могат да осъществят по-ефективно оплодителната си способност.

След 45-годишна възраст обаче простатата започна да се увеличава. Появява се т.нар. "доброкачествена простатна хиперплазия" (ДПХ). 

Според стандартите на съвременната медицина това разширяване на простатата в средната възраст не е заболяване, а просто "състояние", разпространено и сред по-младите мъже. Статистиката сочи, че от него страдат около 25% от мъжете над 40-годишна възраст, а над 50 вече са засегнати половината представители на силния пол..

Същевременно само едва 5-6% от мъжете на възраст между 40 и 70 години се консултират с уролог, андролог или фитотерапевт заради уринарните си проблеми.

Какви са симптомите на ДПХ и с какво е опасна за здравето?

Оплакванията на пациентите включват различни нарушения на уринирането:
- трудно и често ходене по малка нужда (особено през нощта) 
- слаб пикочен поток
- накъсана струя и капки в края на уринирането
- нередовно уриниране
- чувство на непълно изпразване на пикочния мехур

Освен с медикаменти, хиперплазията на простатата се облекчава и с фитотерапия, чието основно преимущество са сведените до минимум нежелани странични ефекти.

Сред препоръчваните препарати е "Фитопростал" на "Витаголд", който включва шест съставки: екстракти от сау палмето (320 мг - задължителната дневна доза за постигане на терапевтичен ефект), корен от коприва и масло от тиквени семки, обогатени с цинк, селен и ликопен.

При вече започнала хиперплазия на простатата "Фитопростал" облекчава симптомите на възпаление и забавя развитието на заболяването. Как действат билките в препарата?

- Сао палмето (Sеrenoa Repens) се прилага за лечение на увеличена и възпалена жлеза, болезнена еякулация и уриниране. Води до намаляване на хормоналната чувствителност.

- Коренът от коприва се проявява на хормонално ниво, има диуретичен и противовъзпалителен ефект.

- Маслото от тиквени семки поддържа здрава простатната жлеза и функциите на пикочния мехур.

Растителните екстракти във "Фитопростал" спомагат за възстановяване нормалните нива на тестостерон в кръвта - което според множество хипотези е ключово за патогенезата на това заболяване.

Ефектът от него? Намалява възпалението, мускулните спазми и отока на простатата, улеснява и подобрява струята на уриниране, като същевременно намалява напрежението.

Приема се само веднъж дневно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност