Как да повишим хемоглобина си чрез 6 естествени продукта
Недостигът на желязо в храната ни възпрепятства синтезирането на хемоглобин, което от своя страна води до анемия.
В такива случаи, освен че може да приемаме хранителни добавки, трябва да обогатим и менюто си със съдържащи желязо продукти. Така по естествен път ще повишим нивата на хемоглобин в кръвта.
Ето кои са най-богатите на желязо храни:
- бобови растения (боб, нахут, леща, грах) и зърнени култури като елда и киноа;
- сурови ядки и семена (орехи, бадеми, лешници, тиквено и слънчогледово семе);
*За най-добър ефект ги съчетавайте с пчелен мед, като например смесите 100 грама смлени орехи с 1 супена лъжица мед. Количеството е достатъчно за 3 - 4 приема.
- зеленчуци - червено цвекло, домати, кромид лук, картофи, спанак, магданоз, коприва;
- плодови сокове и сурови плодове - круши, ябълки, боровинки, грозде, диня, шипка, касис, ягоди;
- сурови яйца - 1 сурово яйце на ден доставя на организма необходимата дневна доза желязо;
- птиче месо, риба и морски дарове.
1 Коментар
Искам само да видя авторката как яде суров картоф или коприва...
Мислете, четете и внимавайте какво пишете!
Може сериозно да пострада някой, заради недоглеждането на поредната авторка на копи-пейстната статия от някой друг форум.