Апетитни ястия в новия брой 73 на списание „Меню“
Японската кухня, извън любимото на мнозина суши, може би е далечна за българските вкусове.
Но с апетитните ястия в новия брой 73 на „Меню“, създадени от Ивелина Иванова, шеф-готвач на списанието, от Петър Михалчев, собственик на ресторант „Мияби“ и Георги Георгиев, шеф-готвач на „Хамачи“, странните японски съставки и техники ни стават близки и достъпни, а ритуалите и символите на храната – разбираеми и достойни за уважение.
Рецептите от Страната на изгряващото слънце в този брой са напълно изпълними в домашни условия и дават едно приятно чувство за чистота и завършеност.
Изобщо чистота на вкусовете и чистота на продуктите е постоянна нишка в новия брой на „Меню“. Тя е характерна и за краля на варивата – ориза, чийто видове ви представяме и който присъства в доста от рецептите и дори в сладкишите, и за неговия достоен заместител – булгура, както и за био млякото Harmonica или за слънчевата храна на Тунис.
За финал ви поднасяме съблазнителна торта под формата на нежно цвете в красива саксия.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook