Close search

Какво не знаем за домашния ябълков оцет

Какво не знаем за домашния ябълков оцет Малко повече за домашния ябълков оцет Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В Института за хранителни технолози с САЩ са направили изследвания, че определени видове оцет, между които и домашно приготвеният ябълков оцет, какъвто ползваме в България, могат да предложат значителни ползи за здравето.

Продуктът е богат на антиоксиданти, които могат да ни подмладят като намалят процесите на стареене.

Полезният ябълков оцет дори е в състояние да забави развитието на определени видове рак, както и дегенеративни мозъчни заболявания, сочат данните от изследването на американските учени.

Натуралният ябълков оцет също така подобрява сърдечносъдово здраве и кръвно налягане и подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност.

Според учените при хората, които консумират ябълков оцет ежедневно, се наблюдава по-нисък апетит, което помага за отслабване, а киселината, която съдържа оцетът, може да топи тлъстините при затлъстяване.

Домашният натурален ябълков оцет може да помогне при пърхот, микоза, гъбични инфекции, подхранва и лекува кожни проблеми, храносмилане и поддържане на здравословно тегло.

Домашният ябълков оцет увеличава общата устойчивост на организма, а така също физическите и умствените способности.

Домашният ябълков оцет е враг на затлъстяването, убива гъбичките, помага при високо кръвно и диабет тип 2.

Домашният ябълков оцет се използва при редица болести – настинки, грип, различни вътрешни инфекции, инфекции на кожата, импотентност, високо кръвно, затлъстяване, стерилитет, заболявания на стомаха и червата и световъртеж. 

 Освен това продуктът помага при диария, екзема и изгаряния. Приложен външно, полезният ябълков оцет лекува възпаления на ставите и артрит, а вътрешно – висок холестерол, диабет, гъбични инфекции, хронична умора, разширени вени, главоболие, ревматична болка в ставите. С ябълков оцет може да отслабнете, да избистрите тена на лицето си и да получите чиста кожа. Той изгаря калориите и намалява апетита, прочиства черния дроб и регулира метаболизма.

С него може да се натопи памуче, след което да се почистят определени части на тялото, тъй като той е много добър антисептик и се използва за почистване на кожата. В тези случаи се разрежда с вода, като се взема под внимание възрастта и целта на неговото използване.

Добре е да се приема по една супена лъжица ябълков оцет и две супени лъжици мед, които се разтварят в една чаша с хладка вода.

Източник: lechitel.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност