Close search

Кои храни са забранени по време на бременност

Кои храни са забранени по време на бременност Кои са забранените храни по време на бременност? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сутрешно гадене, болки в краката, в гърдите и постоянен апетит са част от типичните фактори при бременност. Освен тях съществува и ограничение от към някои храни. Такива например са меките сирена.

Меките сирена и тези с плесен трябва да се избягват през периода на бременност, но всички останали млечни продукти като бялото саламурено сирене и кашкавал редовно трябва да се хапват, защото съдържат белтъчини и калций.

Сиренето с плесен като синьо сирене, Стилтън, Рокфор, Дор блу и Дана блу са много вкусни, но в тях се създава отлични условия на за размножаване на бактерии, каито причиняват листериоза. При бременните тя може да протече в по-тежка форма, защото имунитета им е по-слаб. А лекът е само с антибиотици, което никак не е вредно за плода.

Меките сирена като Бри, Моцарела, извара, крема сирене, Камембер, Кастело Бланко, козе сирене, фета и рикота, също са вредни за бременни дами. В тях също се създават условия за развитие на бактерията листерия, която в някои случаи може да доведе до спонтанен аборт или тежко заболяване на детето.

Безопасни за бъдещите майки са твърдите сирена. Такива са: холандско, Чедър, Ементал, Гауда, бяло саламурено сирене, швейцарско сирене, Пармезан и кашкавал.

Ако все пак не издържате и трябва да хапнете малко вредно сиренце, първо го препечете. Така болестотворните агенти ще бъдат убити по време на процеса и ще представляват по-малка заплаха.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност