Close search

Кои са най-добрите зелени суперхрани

Кои са най-добрите зелени суперхрани Някои от най-важните зелени суперхрани Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Зелените суперхрани са невероятни! Те имат най-високата концентрация на лесно смилаеми хранителни вещества, подпомагат изгарянето на мазнини, набавят витамини и минерали, чрез които защитават и заздравяват организма.

Те съдържат широк набор от полезни вещества, включително протеини, защитни фотохимикали и здрави бактерии, които помагат да се изградят по-чисти мускули и тъкани. Foodpanda подбра някои от най-важните зелени суперхрани.

Пшенична трева

Пшеничната трева е супер алкализираща.Тя нормализира състоянието на щитовидната жлеза, подпомага храносмилането и обмяната на веществата, и насърчава загубата на тегло, поради съдържанието на ензими и почистващото действие.

Wheatgrasswheatgrass

Синьо-зелените водорасли

Синьо-зелените водорасли са фитопланктон и съдържат почти всички хранителни вещества. Те са с високо съдържание на протеини – 60% и по-пълен аминокиселинен профил от говеждото месо или соята. Тя съдържа една от най-известните хранителни източници на бета каротин, витамини от група В и хлорофил. Доказано е, че подобрява функционирането на мозъка и паметта, укрепването на имунната система и борбата с вируси, настинки и грип.

Спирулина

Спирулината е култивирано микроводорасло, което е било консумирано в продължение на хиляди години от коренното население в Мексико и Африка. Тя е един от най-големите известни досега източници на протеини на земята и съдържа 70% чист протеин.Проучванията показват, че спирулината може да регулира нивата на захар, контрола върху апетита и е перфектна хранителна добавка.

Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са толкова лесно достъпни и така силно питателни, обаче повечето хора не ядат достатъчно от тях. Изследванията непрекъснато потвърждават, че хората, които ядат тези зеленчуци, по-рядко се разболяват от рак и сърдечни заболявания. Пресните зеленолистни зеленчуци съдържат високи дози хлорофил, лесно смилаеми протеини, ензими и богата гама от витамини и минерали. Тези зеленчуци действат като мини-трансфузия за кръвта.

1918647610

Зелените суперхрани са изключително богати на хлорофил и пигменти, които дават зеления цвят на растенията.  Благодарение на това, те пречистват и нашата кръв.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност