Close search

Кои са упражненията за самоконтрол и как можем да ги практикуваме?

Кои са упражненията за самоконтрол и как можем да ги практикуваме? Ежедневието на съвременния човек е изпълнено с различни предизвикателства. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Спортната активност, балансираното хранене и спокойният начин на живот са важни за доброто настроение и тонус. В стремежа си да достигнем мечтаната фигура и да бъдем перфектни както за себе си, така и за другите, ние забравяме колко е важно мисълта ни да не е обременена от каквато и да е информация при изпълняване на упражненията. Независимо дали тренирате тенис, футбол, плуване или фитнес, тази стъпка е важна за всички професионални спортисти и любители на активностите. За това ще ви представим  удобни и лесни начини, които можете да използвате навсякъде – както в домашни условия, така и в спортната зала, тенис корта или футболното игрище.

Постигни баланса с няколко прости стъпки!

Ще ви запознаем с  упражнения за самоконтрол и  облекчаване на стреса. Важно е да се знае, че психическата умора може да доведе до физически симптоми. Редовната физическа активност ви поддържа здрави,тъй като източникът на безпокойство са емоциите, те се контролират най-добре чрез осъзнаване на проблема и промяна на поведението спрямо различните житейски ситуации. Контролирането на стреса може и трябва да включва както ума, така и тялото.

Дишане:

Дихателните упражнения намаляват стреса. Бързото, плитко дишане често е причината за тревожност. Много лесно можете да се научите да контролирате дишането.

Ето как работят дихателните упражнение:

1.    Вдишайте бавно и дълбоко, изтласкайте корема си навън, така че диафрагмата ви да бъде използвана максимално.
2.    Задръжте за кратко дъха си.
3.    Издишайте бавно, мислейки „отпускам се“.
4.    Повторете всички три стъпки в  последователност от пет до десет пъти, като се концентрирате върху дишането дълбоко и бавно.

Дълбокото дишане се научава лесно, можете да го правите по всяко време и навсякъде. Практикувайте, за да го превърнете в рутина. Така, когато възникне непредвидима ситуация, вие ще сте подготвени. Съветваме да повтаряте упражнението между 4-6 цикъла на ден, даже и когато се чувствате спокойни и удовлетворени.

Упражнения за самоконтрол, свързани с дишането, са един добър подход за психическо и физическо здраве. Можете лесно да ги превърнете в рутина и ще видите как с всеки ден се усещате все по-спокойни и защитени от агресия, негативни емоции и болести. Тренировките засилват концентрацията на ума, както и обратното. Също така ще можете с лекота да използвате мисълта си, за да отпуснете тялото.

Техниките са предназначени, за да заменят спиралата на стреса с цикъл на покой. Те могат да направят чудеса, ако ги практикувате редовно. Тези четири лесни стъпки са много подходящи за спортисти и особено за състезатели по тенис. Тенисът е много тежък физически и психически спорт. Изисква цялостна концентрация и единствено на мисълта и тялото. На корта е нужно всеки един спортист да запази спокойствие на духа и да се абстрахира от мисълта за победа. Мускулите на тенисистите трябва да са издръжливи и подготвени за продължителна игра. Тези упраженения се практикуват от Станислав Варвинка. Това е и причината той да се намира в чудесна форма. Вавринка е с коефициент 1.57 според сегашните коефициенти за залагане за тенис.

От друга страна вероятността съперника му Куевас да напусне корта като победител е оценена на 4.33. Описаните упражнение помагат на тенисистът да успокои съзнанието си и да бъде концентриран, дори и в най-напрегнати ситуации.

 Много упражнения намаляват стреса и заболяванията. Редовната физическа активност ще понижи кръвното ви налягане, ще подобри холестерола и ще намали кръвната ви захар. Упражненията намаляват риска от инсулт, инфаркт, диабет и рак. Редовната активност и практикуването на тенис забавя процеса на стареене, увеличава енергията и удължава живота.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност