Close search

Кои вредни храни всъщност са полезни

Кои вредни храни всъщност са полезни Оказва се обаче, че някои от любимите ни храни имат незаслужено отрицателна слава Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Специалисти казват фактите, а старите хора мъдро обобщават "всичко най-вкусно е вредно". 

Оказва се обаче, че някои от любимите ни храни имат незаслужено отрицателна слава.

Отричани с години наред, последните проучвания показват, че те дори са и полезни за здравето ни.

Шоколад - лакомството може и да спомага по-бързото качване на килца и разваляне на идеалната фигура, но за сметка на това е изключително полезно срещу цял куп болести, тъй като допринася в борбата срещу стреса.

Яйца – през последните десетилетия масовите медии едва ли не водят лична битка срещу яйцата.

Почти нямаше публикация, в която те да не бъдат споменавани редом с риска от висок холестерол, но се оказва, че всъщност по едно яйце (жълтък) дневно спокойно може да се консумира без опасност от сърдечно-съдови заболявания.

Ядки - фъстъци, орехи, бадеми? За всички тях е потвърдено, че имат изключително високо съдържание на мазнини.

Но всъщност говорим за т.н. "полезни мазнини" (омега 3 мастни киселини), които едновременно засищат, а с това и дават изключително ценни за организма хранителни вещества. Някои от тях се препоръчват и при диети, като е особено важно да се консумират сурови, пише още likealady.bg.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност