Кои вредни храни всъщност са полезни
Специалисти казват фактите, а старите хора мъдро обобщават "всичко най-вкусно е вредно".
Оказва се обаче, че някои от любимите ни храни имат незаслужено отрицателна слава.
Отричани с години наред, последните проучвания показват, че те дори са и полезни за здравето ни.
Шоколад - лакомството може и да спомага по-бързото качване на килца и разваляне на идеалната фигура, но за сметка на това е изключително полезно срещу цял куп болести, тъй като допринася в борбата срещу стреса.
Яйца – през последните десетилетия масовите медии едва ли не водят лична битка срещу яйцата.
Почти нямаше публикация, в която те да не бъдат споменавани редом с риска от висок холестерол, но се оказва, че всъщност по едно яйце (жълтък) дневно спокойно може да се консумира без опасност от сърдечно-съдови заболявания.
Ядки - фъстъци, орехи, бадеми? За всички тях е потвърдено, че имат изключително високо съдържание на мазнини.
Но всъщност говорим за т.н. "полезни мазнини" (омега 3 мастни киселини), които едновременно засищат, а с това и дават изключително ценни за организма хранителни вещества. Някои от тях се препоръчват и при диети, като е особено важно да се консумират сурови, пише още likealady.bg.
Снимки: flickr.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook