Close search

Колаген - изворът на младостта за кожата

Колаген - изворът на младостта за кожата Колагенът осигурява еластичността на кожата, здравината на косъма, както и възможността на съединителната тъкан да държи всичко на място. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Колагенът съставлява до 30% от протеина в тялото и до 70% от протеина в кожата.

С възрастта естественото му производство намалява и това наред с другите неблагоприятни фактори като стрес, небалансирано хранене и забавен метаболизъм - се отразява върху кожата.

Защо?

Защо колагенът е един от протеините, който изгражда голяма част от кожата, косата и ноктите. Технически погледнато той съдържа смесица от амино-киселини с най-голямо съдържание на пролин и глицин, които се срещат във всички съединителни тъкани и в жизнено-важни органи в човешкото тяло. Пазарът изобилства от съдържащи колаген продукти като шампоани, декоративна козметика, кремове и други, но те имат само частичен ефект. Тъй като се прилагат външно. Истината е, че ефективността и видимото действие на колагена се проявяват, когато той се приема под формата на таблетка.

Приемът на колаген като хранителна добавка оказва много по-мощно и бързо въздействие за изглаждане на бръчките по кожата, защото действа отвътре-навън. Ползите от хидролизирания колаген Хидролизираният колаген е по-лесно усвояемата форма на колаген. Той е от съществена полза за цялото тяло, но най-видимо се разпознава неговия прием върху кожата. Това е така, защото когато човек остарява, епидермисът (външния слой на кожата) изтънява и губи еластичност. Този процес се нарича еластоза. Докато трае еластозата кожата показва повече признаци на стареене и образува бръчки. Добрата новина е, че тези промени не са необратими.

При проведено двойно сляпо плацебо изследване е установено, че жените, които взимат колаген хидролизат (пептидна форма) в период от 8 седмици имат видимо намаляване на бръчките с около 20%. Нещо още по-невероятно: След изтичането на тези 8 седмици от приема е установено, че съдържанието на проколаген тип I се е увеличило с (65%), а на еластин с (18%). Затова кожата изглежда видимо по-гладка и еластична.

Не можем да подминем факта, че хидролизираният колаген, приеман като хранителна добавка, подпомага процеса по производството на естествен колаген в тялото. Изследването също показва, че консумацията на хидролизиран колаген може да увеличи освен еластичността, и влажността на кожата, тъй като тя също намалява с възрастта и води до образуването на бръчки. Важно е да се отбележи, че в изследването е използван хидролизиран колаген, който е по-лесно усвояемата форма на колаген. Други ползи от приема на Колаген: Освен, че влияе добре на кожата колагенът е от съществено значение за костите и ставите. Хидролизираният колаген също така влияе добре и на хормоналния баланс, тъй като специфичните аминокиселини в него могат да подобрят аминокиселинния баланс на организма, както и да подпомогнат естественото производство на хормони в тялото. Храносмилане и стомашно здраве – хидролизираният колаген може да създаде защитен филм в храносмилателния тракт и да подобри храносмилането.

Пропускаме ли нещо? А, да - името на вълшебната съставка е

КОЛАГЕН КОМПЛЕКС на Витаголд - Бързо, надеждно и качествено решение, с което ще подмладите кожата си. Продуктът може да бъде закупен на следния адрес - snba.eu .

Колаген Комплекс Витаголд съдържа комбинация от Колаген, Калций, Магнезий, Витамин С и Ацерола.

Богатият аминокиселинен състав на продукта гарантира подобряване еластичността на кожата, способства намаляването и изглаждането на бръчките, възвръща свежестта и естествената красота на жените. Наличието на Колаген, Калций, Магнезий, Витамин С и Ацерола в продукта предоставят добавени ползи, които са свързани с възстановяване на ставния хрущял, както и с подобряване подвижността на ставите. Колаген Комплекс предотвратява причините за развитието на остеопороза и остеоартроза. Той още подхранва и възстановява синовиалната течност, облекчава болките при дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, както и травмите на опорно-двигателния апарат, също така осигурява здравината и еластичността на ставите.

За поръчки, отидете на адрес snba.eu

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност