Close search

Круши за стройна фигура

Круши за стройна фигура Круши за стройна фигура Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В една средна по размер круша се съдържа около 15 % от необходимата дневна доза хранителни влакна - тези верни наши съюзници в борбата с излишни килограми. 

Според редица изследвания включването на крушите в дневния порцион помага не само с лекота да преминем към нискокалорично хранене, но да се справим с натрупаните в талията мазнини. Благодарение на високо съдържание на водоразтворими хранителни влакна - пектини, този плод създава усещане за ситост и неутрализира желанието да се хвърлиш към някакви сладости. 

Пектинът оказва оздравителен ефект на организъм, като понижава нивото на холестерол в кръвта и намалява опасността от поява на тумори.

Здравословен ефект 

Крушите се източник на водоразтворим, поради което се усвоява лесно от организми силиций, който е необходим за поддържане на красотата на кожата, косата и ноктите. Тези плодове съдържат и елемента бор, който влияе на плътността на костната тъкан, като оказва въздействие на калциевия и магнезиев обмен в организма. 

Не бива да пропускаме факта, че крушите са истински склад за кверцетин - антиоксидант, който укрепва кръвоносните съдове и е цирозна защита на човешкото сърце. Крушите са изключително полезни за храносмилането - те се възpriemat доста по-лесно от организма в сравнение с ябълките.Киселите и тръпчиви сортове укрепват стомаха и черния дроб, но се усвояват по-трудно и възбуждат апетита,така че не са много подходящи за диета.

Правилен избор

Зрелостта на крушите невинаги може да се определи по зрелостта на кората. Затова е важно как ще направите правилния избор при покупката на круши. Когато се узрели, те ухаят силно и са омекнали. Съхранявайте ги на стайна температура, в хартиен пакет и ги консумирайте, когато са в най-добрата си зрялост.

Кулинарни идеи

Ароматните круши са прекрасни на плодова салата, в компанията на обезмаслената извара, съчетани с мюсли или без никакви добавки - чист вид. Но обърнете внимание: не белете кората, защото и в нея се съдържат много ценни вещества, които също са способни да създават усещане за ситост. Просто преди да консумирате круши, е добре да ги миете с хладка течаща вода.

Разтоварващ ден

Можете да си направите веднъж седмично разтоварващ крушов ден. Така за месец с лекота ще свалите два излишни килограма. На закуска, вместо сандвич, омлет или баничка може да хапнете три средно големи круши. Едновременно с това трябва малко да понижите и калоричността на дневния си порцион, като се откажете от захарта и печивата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност