Маракуя - плодът на страстта
Шоколадът съвсем не е единственият афродизиак, който разпалва страстта ни.
Доказано е, че похапването на плодове също може да събуди скритите ни желания също толкова добре. Затова ви предлагаме един природен афродизиак, който може да вдигне градуса на вашите любовни мигове и наслади. Наред с ягодите, авокадото и пъпеша, идва ред и на маракуята плод с дълбок и силен аромат, в който се крие вкусна мека сърцевина и много семки.
Легендите разказват, че маракуята е разпалвала множество страстни желания в миналото. Характерна за този тропически плод е овалната форма в пурпурен или жълт цвят, съдържащ плодно месо със странен вкус и уникален аромат. " Плод на страстта", маракуята навява истинско усещане за екзотични места, плажове, коктейли и забавление в изобилие.
Този сладко-кисел плод е богат на магнезий, калий и желязо, също така на много витамини от Б групата. Той е добър източник на фибри, които са изключително полезни и добри филтри за хиолестерола. Минералите, които се съдържат в маракуята, овлажняват и успокояват кожата на главата. Намира широко приложение в козметичните продукти за коса и за лице.
В комбинация с манго и авокадо се получава подхранваща маска за лице, която хидратира и реминерализира кожата и й предава мекота и блясък.
Родината на маракуята е Бразилия, но се отглежда още в Южна Африка, Кения, Шри Ланка и Австралия. За да се консумира, плодът се разрязва по средата и с лъжица се загребва от свежо плодно месо.
Същевременно маракуята се използва като добавка в различни салати, предястия, кремове, сладоледи, и плодови коктейли, придавайки наистина интересен вкус и аромат.
За приготвянето на сок са подходящи само два измежду многобройните сортове - жълтият и предимно пурпурниият. сокъ от червената маракуя отлично се съчетава със сокове от ябълки, круши или праскови, а този от жълтия сорт - със сокове от портокали, ананас и папая.
Подходяща комбинация за романтична вечер е сладкото вино, плодове на маракуя и една истинска любовна емоция, която да си подарите.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook