Close search

Лесна и достъпна детоксикация на тялото

Лесна и достъпна детоксикация на тялото Детоксикацията на тялото е не само важна, но и все по-необходима на организма Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Детоксикацията на тялото е не само важна, но и все по-необходима на организма.

Колегите от bolime.net споделят как да направим бърза и лесна детоксикация на организма си.

1. Смилат се или се пасират 20 семки от лимон, заливат се с 100 мл 70% спирт, или 200 мл водка и се остават за един ден на тъмно място при стайна температура. Приема се по една супена лъжица три пъти на ден.

2. Вземете 200 г корен от слънчоглед (продава се в билковата аптека), залейте с 3 литра вода и варете в продължение на 3 минути, след като заври водата. После оставете за един час да изстине и да се настои. Прецедете. Взима се по 1 чаша 4 пъти на ден, леко затоплено, в продължение на 2-4 седмици. По време на лечението ще се освободите от натрупаната излишна сол в тялото. Добре е в този период да откажете или ограничите приема на сол.

Може да ползвате и пресни корени от слънчоглед, които се изкопават горе-долу в този период, или в края на есента.

3. Смесете сок от цвекло, моркови и краставици в съотношение 1 към едно. Пие се в малки дози през целия ден. Курс на лечение – един месец.

4. Вземете 2 средни лимона, изстискайте добре сока, като ползвате и рендосаната кора. Пресовайте една глава чесън, залейте със 600 мл преварена и охладена вода, оставете за 2-4 дни при стайна температура, и пийте 50 мл на гладно през есента, зимата и пролетта. Тази инфузия съдържа всички витамини B, C, и комплекс от микроелементи.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност