Close search

Майсторските класове в рамките на DiVino.Taste 2013

Майсторските класове в рамките на  DiVino.Taste 2013 Майсторските класове в рамките на DiVino.Taste 2013 Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За съчетанията на вино и храна е изписано много, но темата никога няма да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. 

От една страна, правилата са много ясни и прости, но от друга - в необятна област като храненето не би трябвало въобще да се говори за граници и рамки. И тъй като съчетанието на вино и храна винаги е било сериозно предизвикателство не само в ежедневието ни, но и за големите майстори кулинари, на тазгодишното издание на DiVino.Taste комбинирането на вино и ястия заема подобаващо му се място. Трима шеф-готвачи ще предизвикат един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов. 

Всеки един от тях ще му представи по две кулинарни предложения, които той да съчетае с най-подходящото вино. Любомир Стоянов ще разполага с шест вина, но той няма да е запознат с приготвеното от шеф-готвачите.

Сомелиер, ресторантьор, maître d'hôtel, кулинар, перфектен организатор... Всички тези определения прилягат чудесно на Любомир Стоянов, но нито едно не е достатъчно. Самият той изпитва затруднение да се самоопредели. Отдавна обаче се е превърнал във фактор за професионалистите на виното и въобще в един от най-утвърдените винени познавачи в България.

Димо Димов е всепризнат майстор на гъшия дроб и телешкия стек, но уменията му далеч не се изчерпват с тези класически специалитети. Той се утвърди на кулинарната сцена с авторската си кухня и класическия подход към храната, съчетан с прецизност и въображение. В момента работи в създадената от него кетъринг компания Cult Gourmet Catering.

Петър Михалчев е един от най-добрите майстори на суши в България и редовно готви за хората от японската общност в София. Мястото, където той се вихри е ресторантът му „Мияби”, в центъра на София. Това, което му харесва най-много в работата е, че нещата в японската кухня се правят трудно.

Диян Димитров е шеф-готвач в семейния си ресторант “Урания” в Созопол. Истински запален по модерните кулинарни техники, а основни виновници за това са представителите на испанската авангардна школа. Постоянно търсещ и готов да експериментира, той прави това, което му доставя удоволствие без да се съобразява с модните тенденции в ресторантьорството.

Майсторският клас Комбинирай в движение ще се проведе на 16 ноември в зала 8 на НДК. Повече информация за записване може да намерите на vintageclub.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност