Close search

Мед и ленено семе срещу напукани устни

Мед и ленено семе срещу напукани устни Мед и ленено семе помагат при напукани устни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Почти няма човек, който да не е страдал поне веднъж от неприятното усещане за суха и лющеща се кожа в тази област. 

Причината е, че устните не са снабдени с мастни жлези, затова често кожата там се нацепва, a може да се случи даже и да прокърви. 

Лекарите обясняват, че ако това става често, обикновено се развива т.нар. хейлит - възпаление на устните, а главната причината за него са неблагоприятните климатични условия като вятър или понижена влажност на въздуха, пише novinar.bg.

Напуканите устни обаче може да се появят и вследствие от стрес, алергична реакция към червило, люта паста за зъби или просто заради недостиг на витамини. За да си предпазим усмивката от нацепване, дерматолозите съветват да овлажняваме областта по всяко време от деня, в това число и преди лягане.

Сред най-ефективните домашни лекове за проблемни устни са медът и лененото семе. Пчелният продукт е идеален за маска на фината кожа на усмивката. Ако мажете устните с мед веднъж седмично, те винаги ще са в отлична форма, съветват специалисти. Лененото семе пък се използва за лек при напукана и раздразнена кожа в комбинация със сметана. Една лъжичка семенца, стрити на прах, и една лъжичка сметана се разбъркват и се нанасят на устните. Сместа престоява няколко минути, след което се отмива.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност