Защо е полезно да хапваме авокадо през зимата?
Плодовете на авокадото имат ценни хранителни качества (до 30 % лесноусвоими мазнини, много витамини, малко захари).
Авокадото е хранителен продукт, който може да се комбинира с почти всяка храна. Може да го сложите в пилешката салата, да го намажете върху филийката си сутрин, да го добавите към плодовата салата.
Богато е на витамин Е. Затова специалистите да го включим в зимното си меню. Това е витаминът, който защитава клетките от вирусите и съхранява младостта им.
Гони умората. През зимата ни се налага да се справяме с умора, сънливост, нервно напрежение. А авокадото ще ни помогне да подобрим паметта, да се почувстваме по-бодри, да възстановим нервната система.
Повишава имунитета. В него има витамин С, който помага на организма да пребори простудните вирусни заболявания.
Подобрява храносмилането. Помага при запек, нормализира работата на храносмилателната система и не е никак калорично - в 100 г авокадо има приблизително 160 Ккал.
Авокадото е афродизиак. Може и да не сте чували, но авокадото е много ефективно като средство за подобряване на либидото. В древността са го използвали за лечение на импотентност.
Източник: jiveizeleno.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook