Close search

Морска сол вместо ексфолиант

Морска сол вместо ексфолиант Морската сол е идеалният ексфолиант Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Много жени имат навика да дават луди пари за скъпи и луксозни ексфолианти за тяло. А всъщност, всичко, от което имаме нужда, за да постигнем перфектно гладка и чиста кожа, може да се намери по рафтовете в кухненския шкаф на всяка домакиня.

Точно тези натурални съставки са без химикали, без консерванти, не замърсява околната среда, не вредят на тялото ни, а същевременно го почистват страхотно от мъртвите клетки и нечистотии.

Морската сол е ценен природен дар – изключително мощно оръжие в борбата с целулита. Влияе благоприятно на кожата, тъй като ексфолира и освежава без да я изсушава. От изключително значение е да не се бърка с готварската сол, тъй като тя съдържа над 90% натриев хлорид.

За сметка на това в морската сол могат да се открият калий, натрий, манган, бром, калций, мед, йод, цинк, селен. Ако я затоплим до температура на тялото, се активират отрицателните йони, които проникват през кожата и хранят всички органи.

Тъй като в редица салони за красота предлагат релаксиращи процедури с морска сол, днес ще ви запознаем с техните алтернативи, от които може да се възползвате в домашни условия.

За ексфолиране на лицето е комбинацията от морска сол, авокадо и портокалов сок. Пилинг маската премахва мъртвите клетки от епидермиса и подхранва кожата.

Срещу пъпки и раздразнения е соленият компрес. 2 с.л. морска сол разтворете в литър гореща вода за 3-4 минути. Напоете парче марля и го поставете върху лицето. Когато поизсъхне, повторете процедурата. Този компрес е подходящ и за много чувствителна кожа, склонна към алергии.

Дори да нямате проблем с целулита, ексфолирането на тялото е важно, за да запазите кожата си млада и свежа, а морската сол е идеална за целта. Ексфолиантът за тяло включва 3 супени лъжици морска сол, няколко капки етерично масло от лавандула и 2 чаени лъжички зехтин.

Източник: ezine.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност