Close search

Най-добрите български и чужди винопроизводители се състезават в „Нощта на Златния ритон”

Най-добрите български и чужди винопроизводители се състезават в „Нощта на Златния ритон” Най-добрите български и чужди винопроизводители се състезават в „Нощта на Златния ритон” Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Днес от щанда на "Винпром Пещера" се вдигна първата наздравица на Винария 2013, която символично сложи началото на XXI-то издание на изложението, провеждащо се от 3 до 6 април в Международен панаир Пловдив. Срещу входна такса от 3 лв. ценители и любители на гроздовите еликсири ще могат да опитат най-новите и доказаните вина на водещите родни и международни винопроизводители.

Топ технолозите на "Винпром Пещера" са подготвили за посетителите изцяло професионални дегустации на щанда си в началото на Палата 11. Така компанията ще може да поглези както най-големите познавачи на изкуството да пиеш вино, така и да обучи дилетантите на тънкостите в енологията. В дегустациите ще участват добре познатите сортове на серията вина Domaine Peshtera - Шардоне, Мускат, Мерло, Каберне совиньон и Мавруд. Към тях обаче компанията добавя новите попълнения, пуснати на пазара преди месец - Каберне фран и Сира. Кулминация за познавачите ще са най-новите попълнения - резерви Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон и Мерло и купажи Domaine Peshtera Совиньон блан и Вионие.

С тях "Винпром Пещера" се съревновава и в почти всички шест категории на конкурса, част от Винария, в битката за Златен ритон, златни, сребърни и бронзови медали. Жури, в чиито състав има 8 чуждестранни дегустатори, вече е определило най-добрите вина за 2013 година чрез слепи дегустации през месец март. Победителите се пазят в строга тайна до „Нощта на Златния ритон”, в която ще бъдат наградени най-добрите от участващите 340 вина на 45 български и международни винопроизводители.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност