Close search

Козметични приложения на любимите храни

Козметични приложения на любимите храни Козметични приложения на любимите храни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Употребата на някои налични във всяка кухня храни, могат да се превърнат в качествен и естествен продукт за козметични нужди:

Зехтин

Може да го използвате както за хидратиране, така и за почистване.
За почистване вземете 1 чаена лъжичка чист зехтин и размажете с леки движения върху лицето си, след това попийте с кърпичка и изплакнете с хладка вода.
За хидратиране използвайте по-малко количество, защото се разнася по-добре. Оставете да попие, а излишното оберете с дланите си.

Пчелен мед

Подходящ е за омекотяване и подхранване.
За ексфолиране можете да смесите с малко кристална захар и да масажирате внимателно; след това изплакнете.
Срещу акне: смесете една лъжица мед с една щипка канела, намажете възпаленото място и оставете да действа 10-15 минути; изплакнете с хладка вода.

Яйце

Маската от жълтък е много ефикасна за подхранване и предпазване кожата на лицето. Разбивате леко и нанасяте върху чиста кожа. Изчакайте маската да изсъхне и изплакнете.

Лимонов сок

Смесете сок от половин лимон с малко студена вода и нанесете с памучен тампон на лицето и шията.
Действа стягащо на порите и хидратира.
Помага при проблеми с акне и червени петна.

Ябълков оцет

Разредете една лъжица от оцета в половин чаша студен зелен чай.
Може да се използва като тонизираща течност срещу акне и леки възпаления по кожата.

Кисело мляко

Чужденците се шегуват, че всяка храна българите я ядем с кисело мляко. Ние не се спираме само до яденето обаче. Киселото мляко е идеалният продукт за вашето здраве и красота. Натуралното кисело мляко едновременно подхранва, тонизира и подмладява кожата.
Нанесете върху кожата с памучен тампон и оставете да действа 15-20 минути.

Овесени ядки

Смелете ядките на фино брашно и ги смесете с кисело мляко или мед. Оставете маската да действа до половин час и изплакнете.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност