Close search

Най-новият деликатес в САЩ - свинско с марихуана

Най-новият деликатес в САЩ - свинско с марихуана Най-новият деликатес в САЩ - свинско с марихуана Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Угояват животни с трева, наддават по-бързо, месото било крехко и сочно, пишат колегите от blitz.bg.

Американски фермери решиха да започнат оригинален експеримент, за да подобрят качеството на свинското месо – те хранят животните с марихуана. Докато американският щат Вашингтон легализира използването на марихуана за медицински цели и е на път да открие първата аптека, в която пациентите ще могат законно да купуват марихуана за здравни нужди, фермери от Сиатъл се захванаха със сериозен според тях научен експеримент.

Сюзън Грос е собственичка на ферма с площ 5 акра. Тя е решила да храни свинете, като смесва марихуана с храната им и така им повишава апетита. На тестовете са подложени четири животни, които в течение на четири месеца са били хранени с марихуана. Те са наддали с между 7 и 11 килограма повече от останалите животинки. Фермерката обяснява, че те са абсолютно същия вид и са хранени с една и съща храна, като единствено им се е увеличил апетитът.

Мат Макалман, който отглежда тревата за медицински цели и е основният доставчик на марихуана за фермата на Грос, коментира, че тази идея ще намери последователи и ще подобри животновъдната индустрия. Той коментира, че вече има кокошки хранени с марихуана, както и телета, угоявани с трева.

Свинското, отгледано от Грос, вече е стигнало до първите потребители, благодарение на касапницата на Уилям фон Шнайдау, който е собственик на месарница в центъра на Сиатъл. Той самият разказва, че е сложил табела на месото, че е било отглеждано с трева и това повишило интереса към продукта. Мръвките били продадени два пъти по-бързо от друг път, като дори идвали клиенти, които твърдели, че месото е по-сочно и вкусно.

Според законите на щата храненето на животни с марихуана не е нелегално. Медиите отбелязват, че това е поредната полза от легализирането на леката дрога за медицински цели и не само това – за развлечение. Вашингтон заедно с Колорадо са сред щатите, които или вече са направили стъпка към разрешаването, или имат такива планове, макар правителството да смята все още марихуаната като нелегален наркотик. Това е в разрез с федералната политика, но президентът на САЩ Барак Обама още не е съобщил какви мерки би взел, за да се реагира на това нарушение.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност