Close search

Най-здравословните храни и напитки за мъжете

Най-здравословните храни и напитки за мъжете Най-здравословните храни и напитки за мъжете Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всеизвестно е, че за всички хора са полезни еднакви принципи на здравословно хранене - т.е. всичко е наред, ако в дневното меню са включени достатъчно плодове, зеленчуци, яйца, риба, сокове, вода.

Ако отделим внимание на това кой от двата пола има по-голямо отношение към храната, определено можем да кажем, че жените обръщат по-голямо внимание на храната, която приемат. Било то в името на запазването на добрата фигура или в зависимост от модата за хранене със здравословни продукти. Относно мъжете, предимно тези, които се занимават с фитнес знаят, че продуктите, които приемат са от особено значение не само за килограмите, но и за мускулната маса и физическата форма. 

Всъщност има дълъг списък от здравословни хранителни добавки за мъже, които ако не ви подмладят, то поне ще ви запазят по-дълго да изглеждате, така както в момента. На първо място това са зеленчуците – те са много полезни и са пълни с антиоксиданти. Например, доматите намаляват риска за появата на рак и сърдечносъдови заболявания. Броколи и зелен фасул са много здравословни храни. Броколи се препоръчва за намаляване на нивото на холестерола, а зеленият фасул е богат на витамин С, витамин К, манган и омега-3 мастни киселини и др. Мъжете, които хапват повече риба и морски дарове, имат много по-малък шанс за проблеми със сърцето, диабет или високо кръвно. Казват, че морската храна помага и на потентността. Яйца и пилешкото месо са на почит за силния пол – те са пълни с протеини, приемът на калории се контролира лесно, а колкото до холестерола – всичко умерено няма да навреди. 

Да не забравяме и напитките. На първо място поставяме водата. Дневният прием на вода е необходимо да е най-малко 12 чаша на ден. Друга опция за здравословна напитка е млякото. То е богато на калций и протеини, полезно е за костите и намалява риска от остеопороза (макар, че е по-характерна за жените). Хубавото на млякото е, че може да се приема под различни форми – в натурален вид (топло или студено), в млечни шейкове, коктейли, кремчета и десерти. Ред е да споменем полезността на фрешовете и смутитата, освен пълни с витамини, те повишават тонуса и ни зареждат с енергия. Кафето и зеленият чай са сред най-добрите избори, когато се нуждаете от допълнителни сили и енергия.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност