Close search

Немската срещу аржентинската кухня в световен двубой

Немската срещу аржентинската кухня в световен двубой Немската срещу аржентинската кухня в световен двубой Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В най-футболния месец на годината, в края на най-очакваното събитие – Световното първенство по футбол 2014г., до финала успяха да стигнат само най-добрите – отборите на Германия и Аржентина.

Представители на две големи нации се изправиха пред погледите на света, за да се съравновават за титлата „шампион”. С достойна игра на стадион „Маракана”, бундес тима победи Аржентина и вдигна Световната купа. 

Вурстчета или телешки ребърца? Бирата или виното? Запознайте се с любимата храна и напитка на победителя, според проучване на foodpanda.

Немската кухня има богата история, която е подчинена на различни традиции, в различните региони на страната. Западна Германия например е повлияна от Френската и Швейцарска кухня. 

Като основен продукт, на който се залага в тази част от Германия са зеленчуците. Те присъстват в почти всяко ястие. В южните и части, традиционно е прието да се консумират повече мазни храни. Счита се, че именно това е причината, поради която немската кухня не е получила световна популярност дълги години.

Определено най-консумираната и предпочитана храна по време на Световното сред немците са техните „вурстчета” или така наречените „франкфурти”. 

Според проучване на най-голямата платформа за доставки на храна foodpanda, в навечерието на финала между Германия и Аржентина, немците са изяли около 100 000 кг. от родното вурстче

На второ място се нареждат шницелите приготвени от свинско месо и също толкова популярни колкото наденичките. Според проучването на foodpanda около 30 % от семействата в Германия са предпочели това ястие на „Световната” си трапеза. В Северна Германия са заложили на богатствата на Северно и Балтийско море, а именно морските дарове и деликатеси. Най-разпространената и предпочитана „Световна” напитка е била бирата.

Кухнята на Аржентина не отстъпва по нищо на немската, точно както и на терена на Мондиал 2014. Представлява смес от национални традиции и пренесени чуждестранни рецепти от Европа.

Европейското влияние се изразява не само в приготвянето на ястията, но също и в тяхното сервиране и аранжиране. Определено зеленчуците са един от основните продукти, които неимоверно присъстват в почти всяко ястие, независимо как – като гарнитура или просто салата. Морските дарове са поставени на пиадестал в Аржентина. Крайбрежието и се слави с големи рибни запаси, а кухнята им умело е усвоила най-добрите начини за приготвянето на рибни деликатеси. Тук рибата може да бъде консумирана по всевъзможни начини - печена, пържена, пълнена, варена, веяна, а също и като пълнеж в баница. 

Според изследването на foodpanda, 60 % от аржентинската нация е подкрепяла отбора си, похапвайки едно от най-разпространените ястия – телешки ребърца на скара, приготвени по специална аржентинска рецепта. Този факт не е изненадващ, имайки предвид, че телешкото е визитката на страната. Не малък процент, според най-голямата платформа за доставки на храна, са се доверили на „париляда”. Различни видове меса приготвени на скара, която също е доста популярна в Аржентина.

Подобно на немците, но в по-малък процент (22%), в навечерието на Световното са били консумирани рибни деликатеси, съобщават от foodpanda. „Световната” напитка на Аржентина е виното, при това червеното.

Станахме свидетели на един оспорван, вълнуващ финал, между две велики футболни сили. А на въпроса наденични или телешки ребърца, всички разбрахме какъв е отговорът: Франкфуртите, в съчетание със студена бира: това е храната на победителите.

Снимки: freeimages.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност