Close search

Нискокалорично хранене - отрицателно за здравето?

Нискокалорично хранене - отрицателно за здравето? Вероятно малцина са се замисляли от какво се произвеждат маргарина или майонезата с ниска калоричност. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вероятно малцина са се замисляли от какво се произвеждат маргарина или майонезата с ниска калоричност.
Защото днес е много модно да се употребяват нискокалорични, обезмаслени и предимно растителни продукти.
Ако е напитка, се купува тази, която е обозначена с “light”, ако е кисело мляко - с 0% масленост, ако е майонеза - с “лека”. Ако класическата майонеза се произвежда от растителни мазнини, яйчен жълтък, горчица и оцет, как ли може да се получи “леката”?
Ако прочетете внимателно написаното върху опаковката става ясно, че тази “лекота” се постига за сметка на емулгаторите, стабилизаторите и другите изкуствени продукти, които присъстват вместо калориите, които се опитваме да избегнем.
Все по-широко разпространени са и соевите продукти. В магазините се предлагат соев шоколад, соева майонеза, соево месо и сирене. Хората купуват продуктите и не се замислят, че соята, която се използва за тяхното производство е почти сигурно генно модифицирана.
Изследванията в тази област продължават, въпреки че специалистите ни успокояват, че генномодифицираните продукти не оказват вреда на здравето на човека. И все пак, “робувайки” на леката и полезна храна, добре е да сме наясно дали това нискокалорично хранене няма да се отрази отрицателно на здравето ни.

Източник: hrani.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност