Нов програмен период за българските винопроизводители
![Нов програмен период за българските винопроизводители](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/0850/MAIN-nov-programen-period-za-balgarskite-vinoproizvoditeli.jpg?1431938253)
![Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз има за цел да оказва подкрепа на земеделското производство, включително и на винарския сектор.
Досегашният опит обаче показва, че механизмите за подпомагане на лозарството и винарството не се прилагат достатъчно ефективно.
През 2014 започва нов програмен период на европейско ниво и затова един от акцентите на DiVino.Taste 2013 са възможностите за по-пълноценно използване на програмите от ОСП. Ивана Мурджева от „Кантора Вино” ще потърси отговор на въпросите
Какво се случи на национално ниво в сектор „Вино”, през изминалия програмен период;
Какво влияние оказват националните решения и изборите на производителите за развитието на сектора;
Кои са силните и слабите страни на институционалната, нормативната и административната рамка;
Информация за записване може да намерите на taste.divino.bg.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook