Close search

Няколко храни, които ще намалят мазнините по корема

Няколко храни, които ще намалят мазнините по корема Няколко храни, които ще намалят мазнините по корема Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Съществуват храни, които, ако включите в менюто си, спите достатъчно и сте физически активни, загубата на тегло ще ви зарадва, защото ще е предимно в областта на коремчето. 

Мляко 

Сспоред проучване на университета в Бърмингам, при жени които консумират повече храни богати на калций се наблюдава по-нисък процент на мазнини. 

Хубаво е да се консумират поне 100 грама калций и ще свалите 2 сантиметра от коремчето си. Калцият помага и за съня и събуждат мускулите от болките или крампите, помага им да се успокоят. 

Риба 

Проучвания показват, че липсата на омега мастните киселини регулират жлеза в мозъка, която помага за контрола на нервната система и води до продукцията на мелатонин, хормонът на съня. 

Хора с дефицит на омега-3 мастни киселини не спят добре през нощта, което води до нездравословно късно похапване. Рибата е богата на протеини, които предишно прочуване показва, че намаля апетита. 

Не бива да забравяме плюса, който ни дават мастните киселини – по-малък риск от деменция. 

Череши 

Около времето си за лягане изяжте купичка череши, те са едни от малкото източници от растенията на мелатонин. Макар да няма доказателства, че ще ви помогнат да заспите на момента, проучвания показват, че храни като тези (включително бананите) увеличават хормона на съня в организма ви. Той е също така мощен антиоксидант, който ви помага да отслабнете.

Ядки 

Тези бобови растения са прекрасен източник на магнезий, който повдига настроението ни. Когато ядем яки имаме по-малко проблеми със съня, според прочуване публикувано през близката 2010. На хора, на които е давано по 320 милиграма от магнезий след няколко седмици започнали да спят по-добре. Като при жените се наблюдава по-ниски нива на възпаление, а то води до реакция на имунната система, която позволява да се появят сърдечни болести, рак, диабет и болестта на Алцхаймер. 

Източник: apteka-optima.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност