Close search

Определиха 10-те най-интересни ресторанта в света

Определиха 10-те най-интересни ресторанта в света Определиха 10-те най-интересни ресторанта в света Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Уважаваният ресторантски гид Zagat състави списък на десетте ресторанта, които истинските ценители просто са длъжни да посетят. 

В класацията попаднаха заведения в Лондон, Стокхолм, Сингапур, Чикаго и Ню Йорк. Не е почетен обаче нито един ресторант от Източна и Централна Европа.

Експертите са се ръководили за съставянето на елитната десетка не от статута на заведението, а от менютата, които могат да заинтригуват не само истинските ценители, но и онези, които не са готови да похарчат цяла заплата за една вечеря.

На първо място е ресторантът Coya в Лондон, който предлага перуанска кухня и е прочут с морските си блюда „севиче” и коктейлите „Писко сауър”.

Втори стана ресторант Ekstedt от Стокхолм, открит наскоро от прочутия готвач Никлас Екстед. Заведението работи на принципа на столовата и менюто му се състои основно от типични скандинавски блюда, приготвени на открит огън.

Челната тройка се завършва от друг шведски ресторант – Faviken Magasinet, разположен в град Ярпен. Негова особеност е фактът, че блюдата се приготвят изключително от местни фермерски продукти, произвеждани в непосредствена близост със самия ресторант. Заведението предлага скандинавска кухня.

Ето как изглежда списъкът от 10-те най-добри ресторанти на Zagat:

1. Coya, Лондон

2. Ekstedt, Стокхолм

3. Faviken Magasinet, Ярпен

4. Tanta, Барселона

5. Le Dame de Pic, Париж

6. Mission Chinese Food, Ню Йорк

7. Lolla, Сингапур

8. State Bird Provisions, Сан Франциско

9. The Parish, Лос Анджелис

10. Grace, Чикаго

Източник: manager.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност