Осем храни за лечение на рак
Все по-често срещана е диагнозата за тази коварна болест. Има много лекарства срещу нея, но както добре знаем, едно лекарство за съжаление никога не може само да излекува, а напротив - уврежда друг орган.
Природата е изключително богата на храни, които не само подхранват тялото ни, но и го детоксикират от всякакви агенти, причиняващи рак.
Ето осем от тях, които спомагат при лечението му:
1. Алое Вера
Многократни изследвания показват имуномодулиращи и противотуморни свойства на полизахаридите в алое вера. Това означава, че тя алоето повишава многократно функцията на имунната система и унищожава раковите тумори.
Наскоро правено проучване показва, че полизахаридите в алое вера, проявяват силни дейности на активиране на макрофагите, включително производство на увеличени обеми на азотен оксид, който има антитуморен потенциал.
2. Чесън
Ново изследване показва, че в чесънът се съдържа алиум. При клиничен тест с над 3000 души, изследването показва, че рискът от рак е намален с 60% за тези с най-висок прием на алиум.
Това хранително вещество, което произвежда противоракови съединения е ензима алиназа (хранително вещество в рода Алиум). То става по-силно, когато се счука чесънът и се остава да престои в продължение на 15 минути, за да се освободят тези противоракови съединения.
3. Морски зеленчуци
Комбу, келп и нори са три от най-често срещаните морски зеленчуци с най-добър ефект върху рака.
Те са много богати и най-усвоими източници на йод. Липсата на това вещество е свързана с рак на гърдата и рак на яйчниците при много пациенти.
Също така те съдържат и много високи количества калций и калий, както и всички минерали, които помагат в насърчаването на много алкална среда, което прави оцеляването на съществуващия рак изключително трудно.
4. Водорасли
Хлорела и Спирулина са доказното най-мощните водорасли срещу рак.
Благодарение на тяхното невероятно действие за детоксикация (включително свързване с и премахване на тежки метали) и свойства за повишаване на имунната защита, те са изключително необходими при лечението на рак.
5. Коноп
Растението коноп съдържа едни от най-балансираните и най-богати източници на масла на планетата с идеално съотношение 3:1 за омега 6 и омега 3.
Маслото от конопено семе съдържа също 80% есенциални мастни киселини, най-високото съдържание от всяко растение.
Основните мастни киселини са от съществено значение за функцията на имунната система, поради техните антиоксиданти и противовъзпалителни мастни киселини, които помагат за окисляване на клетките и възстановяване на здравето на клетъчно ниво.
Поради това, че ракът не може да оцелее в силно наситена с кислород среда, високото съдържание на есенциални мастни киселини в конопа го прави чудесен избор за лечение на рак.
6. Кръстоцветни зеленчуци
Този вид зеленчуци (като броколи, карфиол, зеле) са свързани с понижаване на риска от рак и имат способността да спират растежа на раковите клетки при тумори в гърдата, матката, лигавицата, белия дроб, дебелото черво, черния дроб и шийката на матката.
Изследване показва, че фитохимикал, наречен сулфорафан, може да стимулира ензими, които детоксифицират канцерогените преди да са увредили клетките, както и индол 3-карбинол и крамбен, които също предполагат, че активират ензими за детоксикация.
7. Лечебни гъби
Рейши, чага и като цяло този вид гъби имат няколко биоактивни молекули, включително и антитуморни агенти, идентифицирани в тяхната структура.
Тези биоактивни съединения включват полизахариди, алкалоиди, токофероли, феноли, флавоноиди, каротеноиди, фолати, ензими на аскорбинова киселина и органични киселини.
Изследвания показват, че консумацията на рейши в дългосрочен план предотвратява туморна пролиферация и растеж чрез увеличаване на нивото на антиоксиданти в кръвната плазма на организма, докато повишават имунитета на тези, които страдат от напреднал стадий на рак.
8. Куркума
Фондацията "Удължаване на живота" е провела обширни изследвания в противораковите свойства на куркумата и е установила, че тя се насочва към 10 причинни фактори, участващи в развитието на рака, включително увреждане на ДНК, хронично възпаление и нарушаване на клетъчните сигнални пътища.
Освен това, много проучвания показват, че куркуминът е мощна противоракова храна, която блокира развитието на рака по редица уникални начини.
Адаптирано от: naturalnews.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook