Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура
WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.
Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна. Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:
Цонка Димитрова
Тя е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам. Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната. Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."
Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."
Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.
Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.
Билети може да закупите от vintageclub.bg.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook