Close search

Отвара от коприва срещу болестта на Хашимото

Отвара от коприва срещу болестта на Хашимото Болестта на Хашимото се характеризира като автоимунно заболяване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Болестта на Хашимото се характеризира като автоимунно заболяване, засягащо щитовидната жлеза и за него се смята, че не е намерено лечение.

Според модерната медицина, болест на Хашимото, не може да се лекува напълно – може само да се поддържа нормалната функция на щитовидната жлеза, чрез постоянния и доживотен прием на лекарствени средства.

Какво представлява заболяването?

Най-просто казано, болестта на Хашимото, или синдрома на Хашимото, както също често се нарича, представлява възпалителен процес, унищожаващ тъканта, от която е съставена щитовидната жлеза.

Това заболяване, може да достигне до разрушаването на над 80 процента от този жизнено важен орган.

Причините за развитието му все още не са определени, но след множество изследвания стресът, на който ежедневно сме подложени, се смята за основен отключващ фактор.

Първоначално, при заболяването, е възможно да не се проявят почти никакви симптоми. Проблеми с преглъщането, отток и дискомфорт в областта на шията са сред първите оплаквания. Постепенно се забелязва и появата на характерни за заболяване на жлезата проблеми – лесна уморяемост, липса на енергия, сънливост, разсеяност, напълняване, болки в мускулите, сърцебиене, прекомерно изпотяване и други.

Снимка: flickr.com

След поставянето на диганозата „болест на Хашимото“, лекарите твърдят, че пациента може да продължи с напълно пълноценния си начин на живот, но само с постоянната и всекидневна употреба на лекарствени медикаменти, пише още bilka.info.

Преди да започнете приема на тази билкова отвара, трябва да обсъдите решението си с ендокринолог.

За лечебната рецепта ви трябват 2 литра и половина вряща вода, в която ще пуснете три средно големи стръка коприва – заедно с листата. Веднага след това сваляте съда от огъня и го покривате, за да се запари отварата за около час. След прецеждане, отварата се пие през целия ден, без да се приемат други течности. След като изпиете тази доза, направете двудневна пауза. После отново повторете процедурата. Цялото лечение трябва да продължи поне три месеца.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност