Пет култови десерта на цени от 1969 г.
Пет култови десерта по цени от 1969 г. предлагат от ваканционно селище Албена (Albena.bg) през юли и август в панорамния кафе-бар на 15-ия етаж на хотел "Добруджа".
Сладкишите са дело на главния майстор-сладкар Тодор Тодоров, а поводът - 45-годишнината на курортния комплекс, споделят още колегите от bulevard.bg.
Най-скъпо излиза парчето "Гаруш оригинал" - 2,80 лв. Разказват, че тортата с наситен шоколадов вкус е създадена у нас, след като известната в началото на XX век чешка сладкарница на столичния бул. "Дондуков", собственост на чеха Панах преминава в ръцете на унгарци. Името на единия от новите собственици било Гаруш и тъкмо за него се предполага, че е и автор на тортата.
В юбилейното меню са още: плодова мелба "Фриско" (1,86 лв.), шоколадов плезир (1,53 лв.), кралска целувка с крем от тахан халва (1,85 лв.), баварски крем оригинал (2,26 лв.), приготвен по класическата рецепта - с ром, бадеми и стафиди, гарниран със сметана и орехови ядки.
Снимка: albena.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook