Close search

Пиенето на топла вода лекува 20 болести

Пиенето на топла вода лекува 20 болести Пиенето на топла вода лекува 20 болести Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Много болести се повлияват добре и дори се излекуват с един лесен и безвреден метод, познат на японците от векове. 

Всички в Япония пият вода веднага след като се събудят. Пиенето на топла вода сутрин, на гладно, се препоръчва при разнообразни състояния, като подобрява всички функции на организма и му помага да се справя с проблемите. Неотдавна научни изследвания са потвърдиха ползата от този навик. 

Според японското медицинско общество пиенето на топла (почти гореща) вода сутрин на гладно помага при следните болести: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни болести, рак, менструални проблеми, болести на ушите и гърлото. 

Ако искаме да сме по-здрави, японците съветват да приложим следния метод: 

- След като станете сутрин, преди още да си измиете зъбите изпийте 4 чаши от по 160 мл. топла вода - Измийте си зъбите, но не яжте и не пийте нищо друго поне 45 минути след това.

 - След като закусвате не пийте нищо поне 2 часа. Това важи и за всички хранения изобщо, тъй като пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха.

Китайците и японците неслучайно пият горещ чай с храненето, а не студена вода. 

Проблемът е, че пиенето на студена вода след хранене втвърдява мазнините и забавя храносмилането. Хората в по-напреднала възраст и болните, които не могат да изпият 4 чаши топла вода наведнъж, могат да започнат с по-малко количество и постепенно да го увеличават, докато достигнат 4 чаши. 

Лечението с топла вода повлиява високо кръвно налягане за 30 дни, гастрит – за 10 дни, диабет – за 30 дни. Този метод няма странични ефекти, освен че след това ще ви се ходи по-често до тоалетната. Разбира се за всяко заболяване трябва да се консултираме с лекар. А пиенето на топла вода сутрин е чудесно допълнение към грижите за здравето, пишат още от novini.bg.

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност