Пиле с киноа и задушени зеленчуци
Авторът на тази рецепта не е някой световноизвестен шеф или пък роден майстор-готвач. Това ястие е любимата храна на Даниел Стъридж, нападател на английския национален отбор и на Ливърпул. Когато не се бори за купи, играчът обича да готви за себе си и майка си. И макар от Betfair да не броят Ливърпул в сметките за титлата, това не пречи на нападателя да се радва на едно от любимите си хобита.
А ето и неговата любимо ястие, благодарение на което, той вкарва много голове за отбора си.
Съставки:
- 4 пилешки гърди (без кости)
- 220 грама киноа
- 4 стръка праз лук
- 1 червена чушка
- 2 скилидки пресен чесън
- 4 средни по размер моркова
- 4 стръка аспержи
- черен пипер
- червен пипер
- зехтин
- соев сос
Начин на приготвяне:
Сложете подправките на пилето – черен и червен пипер, соев сос и го оставете да се маринова за през нощта (втрийте ги добре). Загрейте фурната до 300 градуса и го сложете в нея. Печете докато не се получи златистожълт загар. След около 20 минути добавете пикантен сос по ваш избор и върнете във фурната за още пет минути. Измийте киноата добре и я сложете да се вари на висока температура с щипка сол. Сложете я да докато почне да се вари, а след това намалете температурата и оставете да покъкри за около 20-ина минути, за да се задуши. Докато киноата се вари, нарежете добре лука и посипете с четвърт червен пипер, две скилидки чесън и запържете с малко зехтин. Можете да добавите и черен пипер по избор. След като е готова, изпразнете и сложете киноата в тигана заедно с лука и ги смесете заедно. Добавете подправки на вкус. Обелете и нарежете морковите, нарежете броколите и заедно с аспержите ги задушете. Когато пилето е готово, сервирайте заедно със зеленчуците. Можете да направите ястието наистина специално с чаша подходящо вино и в компанията на любим човек.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook