Close search

Ползите от консумацията на различните видове месо

Ползите от консумацията на различните видове месо Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни, когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителния протеин е по-полезен от животинския. Ето няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизненоважни метаболитни функции.

1.    Агнешко - това е най-богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние на организма, изгражда телесните тъкани, произвежда антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички незаменими аминокиселини.

2.    Черен дроб - Той е с най-голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

3.    Свинско месо - То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

4.    Пилешко месо - Той е най-чистото месо, с ниско съдържание на мазнини. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влияе върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.

Източник: Foodpanda

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност