Close search

Посланиците на Великобритания, САЩ и Ирландия откриха Уиски Фест София 2014

Посланиците на Великобритания, САЩ и Ирландия откриха Уиски Фест София 2014 Уиски Фест София събира за трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Уиски Фест София събира за трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери. Официалното начало на тридневното събитие беше дадено от посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън, посланика на Ирландия Джон Бигар и заместник-посланика на САЩ Брус Бъртън.

„За мен е огромно удоволствие да открия Уиски Фест София 2014. Горд съм, че много от марките тук са шотландски, тъй като шотландското уиски е символ на Великобритания, на качеството и на британските традиции и история. Поздравявам организаторите на това прекрасно събитие и пожелавам успех!”, заяви на перфектен български език по време на приветственото си слово посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

„Американското уиски се е утвърдило на българския пазар и заема едно от водещите места. Щастлив съм, че тук с нас е посланика на Джим Бийм – Фред Ноу, който е седмо поколение от фамилията Бийм, мастър дистилър и посланик на марката. Нека заедно се насладим на този прекрасен Фест и си кажем наздраве”, каза в приветственото си слово заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън.

Много съм горд, че представлявам страната, която даде уискито на света. Насладете се на Феста и консумирайте умерено”, призова посланикът на Ирландия Джон Бигар.

Над 55 марки и повече от 200 вкуса уиски ще бъдат достойно представени пред приятелите на напитката от световноизвестни имена в индустрията – посланици на марките, сред които Фред Ноу, Гордън Моушън, Дейвид Робъртсън, Том Джоунс, Джой Елиът, Джон Кешмън, Адам Буут и Ан Милър. Международните експерти ще проведат 28 дегустационни и майсторски класове и ще представят уникални лимитирани издания.

Уиски Фест София 2014 приветства своите гости в Sofia Event Center, Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100. Събитието продължава до 2 ноември 2014 г., неделя и предлага избор и билети в различни ценови категории: дегустационен стандартен (15.00 лв) или премиум билет (25.00 лв), както и билет за участие в Майсторски клас (35.00 лв). Билетите се закупуват на място

Пълната програма за Whiskey Fest Sofia 2014 може да намерите на whiskeyfestsofia.bg и facebook.com/whiskeyfestsofia 

Участниците и организаторите призовават към отговорна консумация и въвеждат Етикет на поведение и стандарт за дегустация 1 унция (1oz).

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    последно време е!
    най-последно време за покаяние и спасение!
    а държавните глави на най-могъщите държави откриват пирове и пирове, издигайки в култ опиянението!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност