Супа от тиква и кестени здравословно
Продукти
- 50 г кашкавал настърган, за гарнитура
- индийско орехче на вкус, настъргано
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 20 мл. олио от гроздови семки
- 700 мл. прясно мляко
- 200 мл. сметана течна
- 650 г тиква
- 100 г кестени обелени
- 1 стръкче магданоз
Начин на приготвяне
- Потапяме кестените в студеното мляко, слагаме ги на слаб до умерен огън докато млякото се вдигне.
- През това време обелваме, измиваме и нарязваме тиквата на едри парчета. Прибавяме тиквата към завиращото мляко с кестените. Оставяме на много слаб огън, докато тиквата се свари (проверяваме с върха на ножа). Отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната, солта, черния пипер, индийското орехче и олиото. Смиламе с миксер или в блендрер.
- Супата сервираме с настърган кашкавал (количество по желание) и стръкче магданоз за цвят и свежест.
Сурова туршия без варене
Измиваме и нарязваме зеленчуците. Изчистваме чушките от семките.Редуваме зеленчуците в буркана, като ...
Свежа салата с царевица
Почистваме руколата и айсберга и ги накъсваме. Поставяме ги в купа за салата.Измиваме и нарязваме дом...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook