Close search

Прекомерната употреба на мляко предизвиква възпаление на червата

Прекомерната употреба на мляко предизвиква възпаление на червата Прекомерната употреба на мляко предизвиква възпаление на червата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Богатият на мляко и млечни продукти хранителен режим може да предизвика възпаление на червата, тъй като запълва дебелото черво с т.нар. "лоши бактерии". 

Голямото количество мазнини, което хората консумират днес, променя храносмилането и насърчава развитието на вредни бактерии, твърдят учените от Чикагския университет, предаде БГНЕС

Промяната на баланса на бактерии в червата увеличава риска от чревни заболявания, от които страда един на всеки 350 души във Великобритания. 

Изследването било проведено върху лабораторни мишки. Една част от тях била хранена с бедна на мазнини храна, а останалата консумирала добавки, богати на наситени мазнини и мляко. 

Мазнините, които са основна съставка на преработените храни, затрудняват смилането на храната, което променя баланса на бактерии в червата и увеличава риска от различни стомашни заболявания.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност