Close search

Програмата на Divino.Taste 2013

Програмата на Divino.Taste 2013 Програмата на Divino.Taste 2013 Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Една от основните цели на Divino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Затова и по време на тазгодишното издание на форума за българско вино е запазено подобаващо място за курсовете на Българската винена академия (БВА).

Маврудът е сред най-старите и най-ценните местни български сортове. И тъй като от него се прави и най-популярното българско червено вино той попада във фокуса на семинарната част, подготвена от БВА. Защо и как е получил тази слава и заслужена ли е тя, ще разберете по време на курса от 13 до 14 часа на 16 ноември.

За шардонето казват, че е като сладоледа: има го в много различни стилове и всеки един от нас има свой любим. С лекцията Шардоне от 5 континента БВА ще ви покаже географския свят на шардонето и само за един час ще ви прехвърли от Европа до Калифорния и Южна Африка.

През втория ден от Divino.Taste във фокуса влизат вината от пино ноар, произведени в България. От този сорт се правят едни от най-фините, сложни и скъпи вина във Франция, но България усилено търси своята идентичност в света на пино ноара. Как изглежда той у нас - елегантен и сложен или по-достъпен, ще имате възможност да прецените по време на дегустацията на български вина от пино ноар.

Още един вид вина попадат във фокуса на БВА по време на Divino.Taste. Към пенливото вино посягаме рядко, но почти винаги по празнични поводи. Идеята на лекцията Вино с мехурчета е да покаже, че то би могло да се превърне в постоянен спътник на преживяванията ни. Неговата лекота и ефирност са идеални за всеки повод и съвсем не е задължително цената да бъде смущаващо висока.

Освен за най-широката публика, Divino.Taste предлага в програмата си и интересни възможности за прохождащите в областта на виното. Курсът "Запознай се с виното" с лектор Вили Гълъбова има за цел да открехне вратите към необятния свят на тази напитка. Ще научите повече за това как се прави вино и кои са основните винени сортове; каква е разликата между новия и стария свят.

Повече подробности и информация за записване може да намерите на taste.divino.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност